Acceptarea oamenilor de langa noi asa cum sunt

Dragi prieteni, traim vremuri in care fiecare vrea sa-l convinga pe celalalt ca detine adevarul suprem. Si ne batem in idei, postari, uitand din pacate ca fiecare este unic, ca suntem diferiti, gandim diferit si facem lucrurile diferit si este normal sa fie asa. Fiecare om, detine o parte din adevarul suprem, isi exprima opinia personala in functie de nivelul de evolutie la care se afla. Daca am intelege asta nu am mai avea nevoie sa-i convingem pe altii ca noi suntem ce trebuie ei sa fie si am incerca sa respectam dreptul la opinie si liberul arbitru al fiecaruia.

Lupta asta continua si va continua la nesfarsit daca nu cautam pacea si acceptarea. Acceptarea oamenilor de langa noi, asa cum sunt ei este o mare dovada de iubire si de profunda intelepciune. Acceptarea tuturor lucrurilor asa cum sunt, a tot ce se intampla in jurul nostru, cu rostul lor este o mare dovada de evolutie sufleteasca.Acceptarea, dragii mei, nu inseamna plecarea capului, ci smerenia, permisivitatea senina la intamplarile vietii.

Asta nu inseamna sa nu actionati dupa propriile convingeri si puteri, dar sa o faceti fara aversiune, fara a miza totul pe gestul de revolta. Fara pace si acceptare nu faceti decat sa va creasca ego-ul. Iar ego-ul calca exact peste liberul arbitru al celorlalti si inchide accesul catre iubirea fata de semeni. Lupta asta pana la urma nu e cu nimeni. Lupta asta, de fapt, e cu noi insine. E in interior. Afara e doar reflexia a ceea ce suntem. Reflexia unui ego pe care putem sa il crestem sau putem sa il lasam deoparte, sa-l ignoram.

Facebook Comments

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Name *
Email *
Website