Craciunul-Nasterea copilului divin din noi

Noaptea de 25 decembrie este noaptea cea mai lungă. Plecând de aici, nopţile se micşorează şi zilele se măresc. Este mai multă lumină, mai multă căldură, mai multă viaţă. Şi aceasta se reflectă asupra tuturor creaturilor. Voi lăsa la o parte problema dacă Iisus s-a născut cu adevărat la această dată sau nu, dar, la 25 decembrie are loc în natură naşterea principiului Cristic, adică al acestei vieţi, acestei lumini, acestei călduri care va transforma totul. În acel moment, în Cer, de asemenea, se sărbătoreşte aceasta: îngerii cântă şi toţi Marii Maeştrii şi Iniţiaţi se reunesc în rugăciune, pentru a omagia Eternul şi a sărbători naşterea lui Cristos, care se naşte cu adevărat în Univers.

Şi mulţimea unde se află atunci? În cabarete, baruri şi cârciumi, unde mănâncă, bea, chefuieşte pentru a sărbători naşterea lui Iisus. Ce mentalitate! Şi ceea ce este uimitor, chiar oamenii inteligenţi cred că aşa trebuie sărbătorit Crăciunul. În loc de a fi conştient de importanţa unui eveniment care nu se produce decât o singură dată pe an, când toată natura este atentă să pregătească o viaţă nouă, omul are capul aiurea. De aceea nu primeşte nimic, din contră, pierde graţia şi dragostea Cerului. Ei da, ce vreţi voi ca Cerul să dea unei fiinţe care nu este sensibilă nici la această lumină, nici la aceşti curenţi divini, şi care îşi petrece Crăciunul sub masă, cu o sticlă, şi mâine va zace pe un pat de spital? Numai Iniţiaţii se pregătesc, pentru că ştiu ce se petrece sus. Ei încearcă să nu-şi piardă timpul în preocupări obişnuite, pentru a nu se demagnetiza, pentru a nu se degrada. Şi în acelaşi fel în care Cristos se naşte în lume sub formă de lumină, căldură, viaţă, ei pregătesc condiţiile naşterii copilului divin în ei înşişi.”

Putem reciti povestea nașterii lui Isus de câte ori dorim și chiar să cântăm Pruncul Divin s-a născut, însă atâta timp cât nu s-a născut în noi, acest lucru nu ne va folosi la nimic. Ceea ce e de dorit acum este ca fiecare să-și dorească să se nască în sufletul său Pruncul, astfel ca pământul să fie populat de Cristoși. Pentru câțiva Cristos s-a născut deja, pentru unii el se va naște curând, iar pentru alții se va naște din nefericire peste câteva secole. Pentru a fi demni să-l primească pe Isus, Maria și Iosif s-au pregătit multă vreme, în mai multe încarnări și erau puri. Nașterea lui Isus s-a făcut în mai multe planuri: psihic, mistic, cosmic. Pentru ca Isus să apară era nevoie de un tată, Iosif, intelectul, spiritul omului și o mamă, Maria, inima și sufletul. Când inima și sufletul sunt purificate atunci copilul se naște. Sufletul și inima reprezintă principiul feminin, receptiv, în timp ce intelectul și spiritul reprezintă principiul masculin care pregătește condițiile pentru a se naște pruncul Isus.

Naşterea lui Iisus nu a fost numai un eveniment istoric, de acum 2000 de ani, dar şi un fenomen real, care se produce anual în natură, şi uneori, foarte rar, în fiinţa omenească.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov, fragment din cartea ”Crăciunul și paștele în tradiția inițiatică”

Facebook Comments

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Name *
Email *
Website