Cum sa ne rugam eficient

Atunci când te rogi lui Dumnezeu, fă-o din tot sufletul tău. Spune ceea ce cu adevărat simţi. Nu ceea ce crezi tu că El ar dori să simţi. Fii total sincer faţă de El, pentru că nu ai cum să-i ascunzi trăirile tale interioare. O rugăciune intensă conferă o deosebită forţă mentală. Gândurile tale vor fi atunci focalizate şi centrate asupra Sa. Fără sinceritate, aceasta nu va avea loc. Dacă nu simţi nici un fel de stare de devoţiune, roagă-te Lui astfel: „Dumnezeule, ajută-mă să te iubesc!”. Dacă mintea ta este tulburată de nenumărate dorinţe, roagă-te astfel: „Dumnezeule, mintea mea este plină de dorinţe, dar eu Te doresc pe Tine mai mult decât orice. Ajută-mă să elimin orice limitare, pentru a mă putea cufunda în oceanul Tău de pace”.

Este bine să te rogi cât mai des lui Dumnezeu, chiar şi pentru a obţine anumite bunuri materiale; dar este mult mai bine să te rogi ca voinţa Lui să o manifeşti în întreaga ta viaţă. El este ceea ce tu ai cu adevărat nevoie şi va face mult mai multe pentru tine decât îţi poţi imagina. Înainte de toate, caută-L pentru El Însuşi, pentru dragostea Lui. Roagă-l: „Tată, revelează-mi-te!” Dacă îl vei chema în acest fel plin de sinceritate, cu siguranţă întotdeauna va fi alături de tine.

Nu te ruga niciodată cu atitudinea unui cerşetor. Nu uita nici o clipă că eşti copilul lui Dumnezeu. Copilul Lui fiind, ai drept asupra comorilor Sale care există întru eternitate. Roagă-te fiind convins că te ascultă, deoarece cu siguranţă îţi va îndeplini toate rugăminţile dacă te vei ruga Lui plin de dragoste. Roagă-te cu toată inima ta, cu toată intensitatea. Formulează-ţi rugăminţile cu dragoste, nu cerşi. Cerându-i, nu trebuie nici o clipă să urmăreşti să-I impui voinţa ta Lui, ci roagă-te cu fermitate, convins fiind că El îţi va dărui tot ce este mai bine pentru tine.
Isus exprimă aceasta când spune: „Rugaţi-vă cu credinţă”. O credinţă fermă şi iubirea sinceră sunt elementele cele mai importante în rugăciune.

Roagă-te lui Dumnezeu astfel: „Preaiubitul meu infinit, eu ştiu că tu eşti mai aproape de mine decât aceste cuvinte pe care le folosesc în rugăciunea mea; mai aproape de mine chiar decât gândurile mele cele mai intime. Depăşind toate sentimentele mele agitate, eu simt în permanenţă dragostea şi grija ta pentru mine. Dincolo chiar de trezirea mea actuală spirituală, eu pot să simt susţinerea şi ghidarea Conştiinţei Tale. Depăşind chiar şi dragostea mea pentru Tine, eu voi deveni din ce în ce mai conştient de dragostea Ta.” Dacă vei continua să te rogi astfel cu toată intensitatea, vei simţi prezenţa sa ca pe o mare bucurie ce îţi va umple inima. În această stare de bucurie covârşitoare vei ştii că El este alături de tine şi că îi aparţii cu adevărat.

Roagă-te într-o stare extatică, meditează într-o stare extatică şi în fiecare moment liber pe care îl ai gândeşte-te la Dumnezeu. Fii asemeni acului unui busole care, indiferent cum este aceasta orientată, arată nordul. Indiferent unde mergi sau ce faci, mintea ta trebuie să fie întotdeauna orientată către steaua polară a prezenţei lui Dumnezeu din fiinţa ta.

Dumnezeu răspunde la toate rugăminţile, dar rugăminţile realizate într-o stare mentală agitată vor primi întotdeauna un răspuns mai slab. Dacă doreşti să dăruieşti cuiva ceva ce nu-ţi aparţine, acest gest nu va avea valoare. Chiar dacă gestul este frumos, el va fi lipsit de importanţă.
Acelaşi lucru se întâmplă când mintea nu îţi aparţine, când nu o controlezi. Chiar dacă doreşti să o dăruieşti lui Dumnezeu, nu vei putea. Atunci, rugăciunile tale nu vor fi mai mult decât un gest lipsit de semnificaţie. Este foarte important să ajungi să-ţi controlezi mintea. Când poţi să te rogi cu toată fiinţa ta, Dumnezeu va şti că tu cu adevărat crezi ceea ce spui şi îţi va răspunde într-un mod miraculos.

PARAMAHANSA YOGANANDA

Facebook Comments

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Name *
Email *
Website