De ce uneori Dumnezeu nu implineste rugaciunile?

Dragii mei, poate multi dintre voi, va intrebati de ce Dumnezeu nu va asculta cand aveti un necaz si va rugati lui. Foarte multi oameni care viziteaza lacasurile sfinte si se roaga fac acest lucru doar atunci cand au un necaz si numai pentru a indeplini anumite dorinte materiale, mintea lor nu este de fapt legata de Dumnezeu, pentru ca acesti oameni nu-l cunosc pe Dumnezeu si nu au o legatura permanenta cu el. Ei au o dorinta si pentru a o implini cauta ajutorul lui Dumnezeu. Nu se poate spune ca aceasta este o devotiune reala. Adevaratii credinciosi se roaga in felul urmator: „O, Doamne, am multe dorinte, dar tu sti ce e mai bine pentru mine. Asadar, faca-se Voia Ta, Doamne” Dorintele acestor oameni vor fi cu siguranta implinite.

De cele mai multe ori dorintele noastre se nasc din egoismul nostru, nu tin cont de dorintele altora. Imaginati-va cum ar fi lumea, daca Dumnezeu ar fi implinit fiecare dorinta a fiecarei persoane.

In timp ce fermierul se roagă pentru ploaie, olarul se roagă pentru soare. În timp ce producătorul de sicrie se roagă pentru o afacere bună, toată lumea se roagă pentru o viață lungă și sănătoasă. Oamenii din diferitele categorii de viață se roagă pentru lucruri contradictorii. Prin urmare, este imposibil ca Dumnezeu să împlineasca toate rugăciunile noastre.

Omul nu poate trăi fără dorințe, dar dorințele sale ar trebui să se bazeze pe idealuri spirituale.  Acest lucru este posibil numai dacă suntem capabili să ne vedem greselile si sa respectam Legile Universului . Greselile constituie un obstacol intre noi si Dumnezeu, si oricat ne-am ruga, rugaciunile nu se implinesc pana cand nu ne corectam aceste defecte de caracter si tipare de gandire.

Există oameni care, în loc să se roage pentru propriul lor succes, se roagă pentru eșecul concurentului lor. Unii oameni gasesc bucurie in caderea altora, pe acest fond negativ, rugaciunile nu ajung la Dumnezeu.

Rugăciunea reală necesită compasiune fata de ceilalti. Toata lumea face greseli. Fiecare dintre noi are numeroase deficiențe, dar este important sa ne dam seama, sa ne cerem iertare acolo unde am gresit si am ranit inima cuiva, si sa-i iertam pe cei, care ne-au gresit cu voia sau fara voia lor. Deci, în loc să ne rugam pentru esecul si pierderea  celor care ne-au gresit trebuie să ne rugăm pentru ca Dumnezeu sa le ierte rautatea, ignoranta si aroganta lor, numai procedand in acest fel rugaciunile se implinesc si ne putem bucura de o viata fericita si prospera.

Tata ceresc, te rog sa ne ajuti sa traim in asa fel incat actiunile noastre sa serveasca binele cel mai inalt al tuturor persoanelor implicate. Iti multumim, Doamne, Amin.

 

 

Facebook Comments

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Name *
Email *
Website