Exteriorul reflecta interiorul…….

Ce înseamna ca exteriorul reflecta interiorul? Inseamna ca lumea în care traim e ca un fel de oglinda gigantica, oglinda care reflecta mereu aspecte sau parti din noi însine. Inseamna ca toti oamenii pe care îi atragem în vietile noastre sau de care suntem atrasi oglindesc aspecte necunoscute, negate sau neasumate de noi insine.
Universul ne dirijeaza întotdeauna spre acele medii si persoane sau creeaza exact acele circumstante în care putem experimenta ceea ce înca nu acceptam în noi insine, dar a sosit timpul sa o facem. Este ca si cum inteligenta cosmica ar fi tot timpul cu ochii pe noi, punandu-ne constant în fata sarcinilor noastre de dezvoltare. Ce înseamna asta mai concret? Ce sunt acelea sarcini de dezvoltare? Cum adica aspecte neasumate sau respinse din noi însine? Sa-ti dau un exemplu!
Daca nu esti constient de propria tendinta de a-i judeca pe altii, vei constata stupefiat ca asta pare a fi singura ocupatie a celor din jurul tau.
Din clipa în care începi sa-ti asumi aspectele neconstientizate, se întâmpla ceva miraculos: universul nu mai trimite acel aspect catre tine. De ce? Deoarece ceea ce accepti înauntrul tau nu mai e nevoie sa fie creat în afara ta. Scopul a fost atins. Procesul de constientizare si de transformare a început. In conformitate cu legea oglindirii, transformarile din interiorul tau sunt reflectate de schimbarile din afara ta. Cei care aplica aceste legi în mod constient nu înceteaza sa se mire de consecinte. Din clipa în care o anumita trasatura este acceptata si intra într-un proces de integrare, persoanele care reflectau aceasta caracteristica fíe dispar pe neasteptate din viata noastra, fie nu o mai manifesta în relatie cu noi. Este ceva uimitor, merita sa încerci!

Exemple: Daca ai un sef foarte autoritar, dupa ce începi sa-ti accepti propria tendinta de a domina, se poate întâmpla ca el sa fíe brusc schimbat, sa ramâna dar sa nu mai fie dominator cu tine sau tu sa-ti gasesti un alt job, mai bine platit.
Daca ai un sot obsedat de ordine si curatenie, din clipa în care tu devii mai atenta la aceste aspecte, el devine mai tolerant cu neglijenta ta. Nu te mai bate la cap, nu te mai cicaleste si uneori nici nu mai observa ca ai lasat usile deschise la sifonier sau papucii sunt din nou în colturi diferite ale camerei.

Daca ai un tata rece sau indiferent afectiv si, începi sa transformi propria raceala pe care o manifestai în relatia cu el, vei fi surprinsa de caldura pe care încearca sa ti-o ofere, ca din senin.
Orice schimbare pe care o faci înauntrul tau schimba ceva în afara ta, creând astfel conditii pentru a debloca sau îmbogati o relatie. Este imposibil ca tu sa te transformi, iar relatia cu celalalt sa ramâna identica. Daca el sau ea nu sunt capabili sa perceapa aceasta schimbare, viata îi va îndeparta pur si simplu din mediile tale de contact. Sau, invers, tu vei iesi gradat din viata lor, fara nici un fel de culpabilitati sau resentimente.
(Adrian Nuta)

Facebook Comments

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Name *
Email *
Website