Halloween

Dragii mei, in 31 octombrie este Halloween. Halloween atrage controverse. Intre oameni care respecta un anumit tipar sau un anumit crez si oameni care au comericalizat prea tare acest eveniment. Controverse care apar de fiecare data cand ceva nu se potriveste cu imaginea noastra exterioara, cu conceptia limitata asupra vietii, pana la urma fiecare este liber sa creada in ceea ce doreste.
Se spune ca sarbatoarea Hallloween este ziua in care mortii parasesc mormintele aducand ceva macambru, infricosator. O sarbatoare in care unii oameni isi pun masti cu vampiri si vrajitoare mai mult din amuzament, altii, probabil chiar cred in aceste ritualuri pagane care invoca fortele intunericului.Cunosc oameni care se declara crestini, care sunt vehementi impotriva acestei sarbatori, dar apeleaza la aceste ritualuri pagane, care invoca fortele intunericului. Nu trebuie sa sarbatoresti Hallloween , ca sa apelezi la aceste practici pagane. De noi nu ne putem ascunde indiferent daca sarbatorim sau nu Hallloween. Noi vom fi intotdeauna ceea ce suntem in interior si nu ceea ce vrem sa proiectam in afara. Iar “fantomele” pe care le vanam nu sunt acolo, afara, ci inauntrul nostru. Monstrii din interiorul nostru aduc groaza, panica, frica.

La cate masti au oamenii, am putea sarbatorii Halloween in fiecare zi. Si le schimbam in functie de moment si de situatie. Este momentul sa ne dam jos mastile si sa ne eliberam de acesti monstrii interiori care ne blocheaza accesul catre lumina, iubire si bucurie.

Daca privim acest Halloween cu inocenta unui copil, azi este o sarbatoare plina de distractie, eu numai asa as putea sa o percep si nimic altceva.Eu nu sarbatoresc Halloween, nu m-as imbraca niciodata in vrajitoare, in vampir???, ….dar nici nu sunt impotriva celor care fac asta, pana la urma fiecare alege sa traiasca asa cum vrea. Un moment de distractie si amuzament, asa vad eu ”asa zisa sarbatoare Halloween” . O sarbatoare care nu conteaza daca e crestina sau pagana, atata timp cat o percepi ca o simpla distractie.Daca o percepi din punctul asta de vedere , nu mai esti asa vehement, totul tine de perceptia pe care o ai asupra unei situatii.
O sarbatoare pe care un copil o sarbatoreste cu toata inima si fara masca, chiar daca acest copil se deghizeaza in fel si fel de masti. Poate acum de Halloween, ar trebui sa luam exemplu unui copil. Poate viata devine mai usoara si placuta, fara “accesorii” inutile si false. Poate ar trebui sa ne dam jos mastile si sa fim asa cum suntem noi cu adevarat.

Facebook Comments

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Name *
Email *
Website