Lectiile lui Saturn si Pluton retrograde in Capricorn

Dragii mei, planetele retrograde Saturn si Pluton in Capricorn aduc in atentia noastra lectii pe care ar trebui sa le invatam in perioada aprilie-octombrie.

Atunci cand nu obtinem ceea ce dorim de la relatiile noastre, ne simtim adesea raniti, abuzati, respinsi, dezamagiti, amarati.
Ni se ofera, astfel, in perioada aprilie- octombrie posibilitatea fie de a ramane in starea noastra de negativitate si durere sau sa folosim acest lucru ca pe o oportunitate de a invata mai multe despre noi insine, de a cauta o sursa mai profunda de securitate, de dezvoltare personala, implinire personala si dragoste pentru noi insine.

Daca va aflati intr-o situatie dificila sau aveti o relatie nefericita cu cineva ar trebui sa va intrebati in aceasta perioada: Care este lectia mea in aceasta situatie?…in loc sa va plangeti de mila sau sa aruncati vina pe alte persoane. In aceste necazuri nu faceti decat sa accentuati o criza, sa pierdeti din puterea spirituala, care v-ar ajuta sa gasiti o solutie la situatia in care va aflati.
Trebuie sa intelegeti ca tot ce se intampla cu noi este rezultatul procesului numit rezonanta, “oglindire” sau proiectare a propriilor noastre probleme asupra celorlati.
Convingerile noastre, emotiile, asteptarile, temerile si atitudinile sant proiectate, oglindite, si rezoneaza cu lumea noastra exterioara, atragand exact acele comportamente si evenimente pe care le experimentam. Aceste evenimente, comportamente, sau situatii care ne creeaza senzatii neplacute, inconfortabile, neacceptabile din punctul nostru de vedere, oglindesc in mod concret o parte din noi care se cere a fi transformata sau inteleasa.

Situatiile si oamenii dificili pe care ii intalnim sunt instrumente foarte puternice de auto-descoperire, pentru ca ne ofera o intelegere foarte clara a ceea ce avem nevoie de a schimba in noi insine si, simultan, de a ne elibera de sentimentele negative din interiorul nostru Ne vom da seama astfel ca atragem comportamente si evenimente care creaza realitatea noastra imediata. Exact acesti stimuli ne motiveaza sa evoluam si sa crestem spiritual, sa eliminam credintele vechi si limitatoare, sa fim mai apropiati de natura noastra spirituala.

In cazul in care sufletul nostru a ales sa invete lectia increderii in sine, in mod natural ne vor fi date situatii in care sa avem senzatia ca nimeni nu ne ajuta, ca nimeni nu ne sprijina atunci cand avem nevoie, ca toata lumea e impotriva noastra. In acest fel, nu vom putea gasi nici un sprijin extern, scopul fiind de a invata sa avem incredere in fortele noastre proprii si sa nu ne mai bazam pe altii.
In cazul in care sufletul nostru a ales sa invete lectia auto-acceptarii si a iubirii de sine, ne vom confrunta cu situatii in care vom avea sentimentul ca nu santem acceptati si iubiti de ceilalti, mesajul transmis indirect fiind ca este necesar sa dezvoltam bazele interioare ale auto-acceptarii si iubirii de sine.
Daca am ales ca sufletul nostru sa invete sa invinga o teama, atunci vom atrage sau vom crea la nivel subconstient acele imprejurari care ne vor pune fata in fata cu teama sau frica respectiva, in scopul de a o elimina.
In cazul in care trebuie sa eliminam un aspect negativ al nostru – cum ar fi de exemplu, egoismul – atunci, cu siguranta, vom intalni oameni care ne vor arata ca nu le pasa de noi si ne trateaza in mod egoist.

Astazi, mai mult ca oricand putem reintalni oameni sau situatii de viata dificile care ne obliga sa invatam aceste lectii Ni se ofera mereu “semnale” – fie prin oamenii care ii intalnim, fie prin experientele de viata – cand santem pe calea corecta si cand nu si toate aceste situatii dificile ne ajuta sa constientizam ce trebuie sa schimbam la noi.Transformarea interioara nu este un proces pe care sa il realizam de pe o zi pe alta. Solicita doar implicare, dorinta de transformare si intelepciune launtrica.

Facebook Comments

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Name *
Email *
Website