Lilith, Chiron si Marte in Berbec

Existența ta este însăși dovada că merită să fii.

Nu numai că ai dreptul de a exista, dar te-ai născut cu o misiune unică.

Te-ai născut pentru a exprima divinul în felul tău unic, pentru a trăi prin darurile, talentele și abilitățile tale unice. Ești mult mai mult decât crezi, important este sa ai curajul sa descoperi cine esti tu.

Berbecul nu este doar despre curaj și acțiune, ci și despre impulsul forței tale de viață. Berbecul este, de asemenea, despre a afirma cine esti tu, într-un mod care afirmă existența ta și caută o expresie pozitivă și benefică a Sinelui tau.

Anul 2020 poate fi si anul redescoperirii de sine si recuperarii puterii pierdute prin ganduri si emotii de frecventa joasa : Lilith-ul in Berbec(27 ianuarie 2020-21 octombrie 2020), Chiron in Berbec(2018-2027) si Marte in Berbec care sta foarte mult in aceasta zodie, 28 iunie-31 decembrie ( la un moment dat va retrograda in zodia Berbec , 10 septembrie-14 noiembrie) te provoaca sa te privesti in oglinda si sa recunosti cine esti de fapt, si daca nu iti place ce vezi sa treci fara ezitare la transformarea ta.In aceasta acceptare sta de fapt puterea de a prelua controlul propriului destin, de a nu mai lasa viata sa treaca pe langa tine, implicandu-te cu adevarat in trairea ei asa cum este ea fara a te mai lamenta inutil.

Chiron in Berbec te confrunta cu rana ta cea mai adanca care nu te lasa sa te exprimi liber si creativ. Cu toții suntem născuți cu rana identității. Când suntem bebeluși, cu greu avem o identitate. Suntem rezultatul tiparului genetic al părinților noștri.

Pe măsură ce creștem, dacă exprimarea noastră de sine este încurajată, ne dezvoltăm încet identitatea. Dar, daca parintii nostri ne vad ca o extensie a lor insisi, pot avea dificultati in a recunoaste ca suntem fiinte umane unice. Nu este vina lor, poate fac acest lucru din dorinta excesiva de protectie , dar pe termen lung aceasta atitudine poate dauna.  Incercarea de a forța copilul să devină altceva decât ceea ce s-a născut pentru a fi, este incredibil de dăunatoare pentru dezvoltarea personalitatii copilului.

Oamenii care au cele mai provocatoare forme de psihoză provin, de obicei, din educația în care nu li s-a permis să fie ei înșiși, să-și exprime unicitatea, individualitatea.

Iti dai seama ca ai o rana de identitate daca te consideri un nimeni si ai un sentiment de goliciune si deconectare, daca nu te crezi suficient de bun sau din contra daca doresti in mod obsesiv sa iesi in evidenta, sa placi la toata lumea; daca iti este teama sa iti exprimi opiniile sau credintele, sau din contra, disperarea de a dovedi ca esti puternic, comportandu-te ciudat sau adoptand un comportament rebel, lipsit de respect; o tendinta de a te rani pe tine prin consumul de droguri, medicamente, alcool, printr-un comportament antisocial sau prin asumarea unor situatii riscante.

Ce poti face daca te afli in aceste cazuri?

Chiron in Berbec ne va cere să abordăm și să vindecăm – o dată pentru totdeauna – rana identității , o rană cu care suntem cu toții născuți si pentru a face acest lucru este necesar sa ne acceptam asa cum suntem. Acțiunea fără acceptare poate deveni o obsesie pentru a domina totul în jurul tau.În cele din urmă acest lucru devine epuizant și contraproductiv.  Este nevoie de un echilibru între cele două. Trebuie sa accepti ceea ce se intampla , in timp ce actionezi sa ajungi acolo unde iti doresti.

Chiron in Berbec este despre a-ți asuma responsabilitatea pentru existența ta, este să fii prezent cu rănile, cu durerea și cu rușinea ta sa le accepti si sa le imbratisezi, numai asa poti sa le eliberezi si poti sa ajungi sa te exprimi liber si creativ.

Lecția nu este doar ceea ce se poate face, ci modul în care faci acest lucru , care nu creează mai multe probleme decât rezolvă. Este vorba de a face ceva care aduce un adevarat potential de vindecare intr-o situatie data. Berbecul iti spune că prin ruperea bandajului, durerea se termină mai repede, dar daca bandajul este blocat pe rana este posibil sa provoci mai multe daune.

Lilith-ul indica locul in care ne simtim lipsiti de putere,de recunoastere, de tarie interioara, locul unde dorintele noastre sunt atat de puternice si tulburatoare incat ne paralizeaza sau ne fac sa uitam de orice rezerva si intelepciune.Lilith-ul are darul de a duce lucrurile la extrem, si in Berbec, el poate ajunge la furie si agresivitate accentuate, pentru ca ies la iveala toate nemultumirile.

Lilith-ul in Berbec poate sa trezeasca in tine furia reprimata sau egoul care isi cauta recunoasterea, uneori o face intr-un mod violent, tulburator.

Lilith-ul in Berbec aduce la suprafata:

Sexul feminin ascuns, puternic și instinctiv din interiorul tău .

Părțile respinse  și rănite din tine, precum și comportamentele, modelele și tendințele tale mai întunecate.

Vocea din interiorul tău care cere egalitate în toate situațiile și nu se va mulțumi cu nimic mai puțin.

Acea parte din tine care te compromite să refuzi valorile, convingerile sau idealurile tale esențiale.

Forța, curajul, pasiunea și luarea unei poziții pentru independență și libertate împotriva tiraniei.

In anul 2020, provocarea de a fii curajos poate sa vina prin crearea unor situatii care sa te puna in competitie , in conflict. Este important sa nu le iei in serios si sa nu accentuezi provocarile si sa intelegi ca toate aceste evenimente dificile te provoaca sa iesi din teama, fixitate,neincredere, furie, sa ajungi sa te exprimi liber, sa iti afirmi prezenta in viata si printre semeni.

A trai este un stralucitor act de curaj si acest lucru ne va deveni foarte clar.

Cu toții trăim sentimente de vinovăție, rușine, regret, furie, teamă. Dar undeva, într-un loc și mai profund, dincolo de rana ta, există o scânteie de lumină divină care te ajuta sa vindeci aceste rani si sentimente negative si sa le transformi in ceva constructiv, in momentul in care vindeci ranile sufletesti ai curajul sa-ti iei viata in propriile maini.

Care este iesirea din criza?

Lilith-ul este sprijit de Chiron(intelepciunea vindecatoare). Salvarea o constituie proiectarea problemelor tale intr-o vibratie mai inalta decat cea in care s-a produs suferinta(conectarea la iubire, iertare, intelegere, acceptare, impacare). O viziune holistica asupra problemei tale, in care nu privesti doar ceea ce te intereseaza sau ce te afecteaza ci intregul context ce cuprinde suferinta sau situatia respectiva, te ajuta de asemenea sa iesi din criza.

Indiferent in ce zodie sunteti nascuti, toti avem sansa ca printr-un proces interior profund reformulator, in care suntem capabili sa ne vedem propriile lipsuri la fel de mult cum le vedem si pe ale celorlalti  sa adoptam atitudinea cea mai constructiva pentru iesirea din criza.Oricare ar fi aceasta trebuie fundamentata pe intelegere si iubire.

 

 

Facebook Comments

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Name *
Email *
Website