Nasterea Mantuitorului ne-a adus mesajul iertarii si iubirii, ne-a deschis portile cerului si posibilitatea cunoasterii celui ce este sursa vietii.

Dragii mei, Crăciunul e lumina care biruie întunericul, binele care distruge răul, viața care învinge moartea. E ziua când totul s-a schimbat. Istoria s-a rupt în două. Timpul s-a oprit, apoi a luat-o de la capăt. Fiul lui Dumnezeu a coborât printre telurici. Tatăl ne-a cadorisit cu ce avea mai scump.

Crăciunul e sărbătorirea lui Hristos, fiul lui Dumnezeu! Te iubesc si iti multumesc, Doamne, pentru toata dragostea ta! Și, astazi,  iti  cer iertare pentru tot ce am uitat să fiu!

Este bine să ne amintim că fiecare zi primită de la Dumnezeu este un dar minunat pe care Dumnezeu ni-l  oferă zilnic. Uneori suntem frustrati,  nefericiti, plin de griji si responsabilitati si nu vedem acest lucru. Dar iubirea, protectia si ajutorul lui sunt acolo. El spune:”Te iubesc cu o iubire veșnică, de aceea îți păstrez bunătatea Mea.”

Fiecare zi a Praznicului Întrupării lui Hristos este o ocazie deosebită să primim sau să oferim dragostea noastră altora. Dar, Crăciunul poate fi trăit la adevărata valoare numai atunci când activezi divinul din tine. De asemenea, valoarea sărbătorii este cu atât mai mare, cu cât vom căuta să fim buni unii cu alții, smeriți, drăguți, înțelegători, altruiști și gata să fim aproape unii de alții, mai ales de cei care au cea mai mare nevoie de noi. Crăciunul este frumos cu adevărat pentru cei care au lăsat ca dragostea lui Dumnezeu să le inunde ființele și care fac ca această dragoste să se reverse spre alții.

Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos a adus în lume vestea unei vieți noi și libere, care nu este limitată de naționalitatea, starea socială, educația sau cultura unui om sau popor. Această Veste Bună nu ține cont de granițele geo-politice ci transcende diferențele culturale și depășește limitările lingvistice. Ea deschide poarta spre o viață eternă și spre relația cu Dumnezeu, posibilă acum prin Copilul care s-a născut dintr-o Fecioară și care devine unica și singura Cale spre Tatăl.

Nașterea Mântuitorului ne-a adus mesajul iertării  si iubirii, ne-a deschis porțile cerului și posibilitatea cunoașterii Celui ce este sursa Vieții. Nașterea Lui a schimbat cursul omenirii, a adus speranță și a luminat întunericul lumii de jos cu Adevărul de sus.

Din perspectiva biblică, El este cel ce unește Cerul cu Pământul, împacă omul cu dumnezeirea și devine soluția pe care Dumnezeu o oferă oamenilor pentru a le rezolva problema naturii lor corupte și sursa tuturor relelor.

Regenerarea naturii umane prin Duhul Sfânt este singura modalitate de schimbare care poate asigura omenirii un viitor mai bun si etern. Din Sfanta Evanghelie aflăm că orice formă de corupție socială sau morală are la bază corupția interioară a inimii și dorințele necinstite.

Prin nașterea lui Iisus Hristos, Dumnezeu ne-a dovedit că doar prin intervenția lui suverană, plină de dragoste și compasiune divină, omul are șansa de a fi transformat. Doar o lume întoarsă cu inima spre Dumnezeu va putea să evite pe viitor tragedii , de orice fel.

Și doar oamenii transformați de Dumnezeu prin iertare personală și credința în Iisus Hristos vor putea să privească cu speranță spre o lume mai bună și cu adevărat fericită, o lume eternă și fără durere, fără lacrimi și fără moarte.

 

Facebook Comments

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Name *
Email *
Website