Rugaciune de iertare in saptamana patimilor

Tata ceresc, Iti multumesc ca L-ai trimis pe Fiul Tau Iisus pe pamant. Iti multumesc ca dai viata vesnica fiecarui om .
Te invit Doamne, în cele mai întunecate şi intime locuri ale mele. Arată-mi Tu care sunt lucrurile pe care am refuzat să le înfrunt. Dă-mi curajul să pot merge împreună cu Tine în locurile cele mai tăinuite ale eului meu. Apoi, dă-mi Tu răbdarea ca să rezolv ceea ce trebuie rezolvat. Mă predau cu totul Ţie. Curăţeşte-mă. Pregăteşte-mă pentru ceea ce îmi rezervă viitorul. Da-mi Doamne intelepciunea de a trece cu vederea lucrurile marunte din aceasta viata, care nu sunt de folos sufletului meu, lumineaza-mi mintea sa ma cunosc pe mine si sa imi corectez toate imperfectiunile caracterului meu, sa vad dincolo de planul fizic, sa inteleg menirea pentru care am venit, da-mi sanatate si bucurie sa pretuiesc viata pe care mi-ai dat-o.

Deschide-mi inima catre iubire neconditionata si ajuta-ma sa-i vad pe toti oamenii asa cum ii vezi tu. Ajuta-ma sa accept cu demnitate tot ceea ce imi aduce ziua de maine, sa fiu impacata cu destinul meu , cu oamenii din jurul meu si cu tot ceea ma inconjoara.
Ajută-mă, ca nu cumva să duc vreun gunoi cu mine în viitor, sau, ceea ce este şi mai grav, să-l ascund undeva, sub vreun covor.Ajuta-ma Doamne sa-I iert pe cei care mi-au gresit si sa-mi cer iertare de la cei, la care, le-am gresit eu. Elibereaza-ma de manie, tristete, resentimente, regrete si vinovatie.
Ştiu că dacă voi ascunde îndoieli, temeri, resentimente şi dacă nu voi ierta, toate acestea mă vor urmări şi nu îmi vor da pace. Ajută-mă să rezolv orice problemă pe care o am. Te rog, să-mi dai tăria să pot înfrunta problemele pe care le-am ascuns sau ignorat. Ajută-mă să nu dau vina pe alţii, ci să-mi asum eu toată responsabilitatea pentru reacţiile mele.

Ajuta-ma sa inving orice disperare, sa fiu mai puternica decat orice incercare. Vindeca-ma de slabiciuni omenesti, ocroteste-ma de desconsiderarea vietii si de tot ce imi ameninta sanatatea.”Apara-ma de singuratate atunci cand nu o doresc. Fa ca aceasta sa nu se transforme niciodata in disperare . Nu imi este intotdeauna usor in viata, insa stiu ca Tu intotdeauna esti cu mine, niciodata nu ma parasesti.

Iti mulţumesc pentru ajutorul preţios pe care mi L-ai dat .M-ai dotat cu răbdare în încercări. M-ai susţinut cu braţul Tău când m-am clătinat. Îţi mulţumesc pentru acest ajutor.
Atunci când cei din jur m-au dezamăgit şi nu de puţine ori m-au jignit, Tu ai fost lângă mine cu mângâierea Ta sublimă. Când sufletul îmi era tulburat, Cuvântul Tău m-a susţinut. Tu ai fost Acela care mi-ai şters lacrimile şi m-ai consolat.

Ori de câte ori m-am simţit singur şi părăsit, mi-ai arătat că eşti cu mine. M-ai luat de mână şi mi-ai spus că întunericul va trece. Mulţumesc, Doamne.
Când m-am aflat la răspântie, neştiind încotro să apuc, Tu m-ai călăuzit. Duhul Tău mi-a arătat în ce direcţie să o iau. Tu m-ai înviorat şi mi-ai dat putere, când am obosit pe cale. Tu m-ai cheamat deoparte ca să mă odihnesc. Dragostea Ta mi-a dat forţe noi. Puterea Ta m-a însufleţit şi mi-a dat curaj. Mulţumesc şi pentru aceasta, Tată.

În pericole, Tu m-ai protejat. Îngerii Tăi nevăzuţi m-au înconjurat. Mulţumesc, Dumnezeul meu iubit.
Când descurajarea m-a cuprins, Tu m-ai îndemnat să merg mai departe. Mi-ai dat asigurarea că eforturile mele nu sunt zadarnice. M-ai ajutat să-mi recapăt încrederea în mine, amintindu-mi că Tu îmi eşti deajuns, Doamne, cât de mult te iubesc pentru asta.
Atunci când prietenii nu m-au înţeles, Tu nu m-ai părăsit şi ai stat alături de mine. Tu m-ai înţeles, cum numai Tu o poţi face. Mulţumesc, Doamne.Te iubesc. In numele Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, Amin.

Facebook Comments

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Name *
Email *
Website