Saturn retrograd in Varsator, 11 mai-2 iulie

Dragii mei, Saturn  a intrat in zodia Vărsător în 22 martie, dar revine în Capricorn în 2 iulie. Intră definitiv în Vărsător în 17 decembrie.

Saturn retrogradează în zodia Vărsător în perioada 11 mai-2 iulie.

Dragii mei, Varsatorul este zodia constiintei, a cunoasterii superioare.

Saturn retrograd in Varsator provoaca omenirea sa-si depaseasca conditia de constiinta. Poate fi o perioada a reconsiderarii valorilor morale, spirituale si materiale.Conceptia despre lume se reformuleaza profund si odata cu ea credintele, paradigmele sociale si scopurile colective. Incepand din acest moment omenirea isi stabileste un nou traseu al evolutiei, menit sa o duca mai repede si mai aproape de inima creatiei.
Saturn retrograd in Varsator poate declansa o puternica rasturnare a dogmelor, cu scopul de a reda sufletului omenesc forta aspiratiei libere spre valorile care il seduc si ii afirma fiinta. Orice blocaj care poate exista acum va obliga sa va regasiti pe voi, sa va cunoasteti mai bine.Cunoscandu-va propria constiinta, aveti, in cele din urma acces la natura constiintei umane, abia atunci va puteti deschide mintea, observandu-va propriile reactii, si puteti intelege mai bine natura mecanismelor mentale si afective.

Este momentul sa acceptati diferentele dintre oameni, patrunzand dincolo de ele, se cere mai multa adaptabilitate, flexibilitate, empatie , putere de intelegere si mobilitate sufleteasca, nimic nu ramane fix, incorsetat, totul este menit sa se dilate, sa se transforme, ramane de vazut daca voi, va asumati aceasta transformare.Destinul vostru se schimba fie ca vreti, fie ca nu, ar fi mai usor pentru voi sa acceptati schimbarea, sa va modelati exigentele, sa dati drumul la ceea ce nu va foloseste, sa renuntati la tipare, prejudecati, si mai ales sa dati o alta interpretare notiunilor de bine si rau.
Este momentul sa vedeti o situatie negativa dintr-un alt unghi, aflat dincolo de nevoile sau pretentiile voastre, numai judecand in acest fel, nedreptatile, dezamagirile, suferintele, devin pretexte ale evolutiei.

Acum este momentul sa va revizuiti si reconsiderati unele aspecte din trecut, observati toate deciziile pe care le-ati luat in ultimele doua luni, observati proiectele, interesele, oamenii, care nu va mai trezesc entuziasmul, dar fara sa judecati sau etichetati, observati ce s-a dizolvat de la sine, ce v-a fost luat cu forta, si de ce inca aveti blocaje si tensiuni. Toate aceste evenimente v-au pregatit pentru acest moment al schimbarii, innoirii si reinnoirii, dar daca voi inca va agatati de trecut, nu reusiti sa creati spatiul necesar pentru ca noul sa patrunda in viata voastra, trebuie sa curatati spatiul energetic de vechile energii.

Este o ocazie favorabila sa fiti atenti la tiparele atitudinale si comportamentale dupa care functionati. Este momentul sa intelegeti de ce se intampla anumite lucruri, care este greseala mentala pe care ar trebui sa nu o repetati in viitor.

Mesajul pe care il aduce Saturn retrograd in Varsator este acela ca, libertatea interioara o puteti dobandi numai daca incercati sa va cunoasteti si sa va acceptati pe voi asa cum sunteti, daca va acceptati conditia in care va aflati, fara sa-i invinovatiti pe altii. Acceptandu-va pe voi, sunteti mai dispusi sa-i acceptati pe ceilalti asa cum sunt, sa recunoasteti ca oamenii sunt diferiti(exista diferente de rasa, religie, cultura, educatie, apartenenta politica, orientare sexuala). Acceptand ca oamenii sunt diferiti, va eliberati de judecatile subiective si ideile preconcepute pe care le-ati putea emite la adresa lor. Abia atunci toate piedicile din calea iubirii adevarate se pot narui.
Aceasta acceptare va ajuta sa deveniti niste oameni liberi si sa oferiti libertate celor din jurul vostru.

 Poate ca sistemele vechi de credinta si filozofiile nu mai servesc unui scop constructiv si ar trebui sa renuntati la ele sau sunteti fortati sa o faceti.Puteti avea parte  de o iluminare bruscă și  o descoperire (prin șocuri și perturbații), sau prin constientizare.

Saturn retrograd in Varsator ne transmite idei despre cum ne putem elibera de dogme învechite și de a găsi geniul creator în noi.

Prin identificarea credințelor și a formelor de gândire care au creat în trecut durere si suferinta și prin înlocuirea lor cu credinte și gânduri care ne împuternicesc, ne dăruim o șansă de a crea un viitor mai bun si mai fericit. Concentrați-vă acum pe ceea ce rămâne, pe orizonturi noi și pe o cale de a vă pretui mai mult, de a vă exprima in mod sincer și de a vă bucura de viață.

In urmatoarea perioada fiecare dintre noi primeste sansa de a schimba ceva care a fost blocat si de a explora puterea de eliberare a noilor nivele de evolutie.Pentru a depasi aceasta perioada este nevoie de detasare si intelepciune. Asta nu inseamna sa fiti nepasatori, ci doar sa aveti abilitatea de a privi evenimentele dintr-o alta perspectiva, mult mai inteleapta, din postura de observatori, fara sa judecati sau etichetati.Pe masura ce perspectiva voastra se schimba si veti vedea totul altfel, puteti intelege diferit experientele din viata voastra.

Este momentul să rupem tiparele care ne-au ținut legați de frică în timp ce ne amintim să construim altele noi care să ne poată susține viețile și visele noastre.

Tot ceea se intampla in aceste zile va avea un impact puternic asupra schimbarilor care se vor produce catre sfarsitul anului 2020, cand Saturn si Jupiter se intalnesc in Varsator.

 

 

 

 

Facebook Comments

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Name *
Email *
Website