Venus in Berbec, 7 februarie-5 martie

Dragii mei,  in perioada , 7 februarie-5 martie,  planeta dragostei, a relatiilor , a banilor, traverseaza zodia Berbec.

Venus in Berbec va provoaca sa creati prin propria vointa acele legaturi in cadru carora sa va puteti afirma liber puterea creatoare, inspiratia, personalitatea.

Berbecul este o zodie extrem de independenta, care se axează în mare măsură pe sine și pe interesele sale. Prin urmare, dragostea și relațiile pot părea uneori egoiste sau dezechilibrate atat timp cat Venus va sta in  zodia Berbec. Dar pentru cei care nu au incredere in ei, care sunt singuri, aceasta perioada, poate fi un moment uimitor de identificare a nevoilor proprii și de explorare a opțiunilor – Venus în Berbec va poate aduce curajul sa interactionati cu ceilalti, sa va faceti relatii. Dar acest tranzit nu este favorabil pentru angajamente pe termen lung, ci doar pentru clipe fericite alaturi de o persoana iubita.Iar pentru cei aflați în relații, explorarea dorințelor personale ale fiecăruia și trăirea unor noi lucruri împreună este o modalitate sigură de a reaprinde focul dintre voi. Deci, chiar daca Venus in Berbec aduce un aer egoist,  va poate ajuta sa va imbunatatiti viata sentimentala , dar si viata de cuplu.

Cu Venus in Berbec este posibila descoperirea unor lucruri noi si ceea ce va place cel mai mult.
În ceea ce privesc banii, Venus în Berbec este un timp favorabil  pentru o investiție în aspectul fizic sau imbracaminte care  va va revitaliza si va va spori increderea in voi si fericirea pentru viata.  Feriti-va totusi de achizitii majore si investitii pe termen lung, acest Venus in Berbec se conecteaza negativ cu Pluton, Saturn si NS in Capricorn.

Venus în Berbec va aduce o schimbare în modul în care legati relații și  va conectati cu alții. Venus este în detrimentul său în Berbec , ceea ce ar putea aduce anumite dificultati in relatii de orice fel, mai ales daca dati dovada de libertate fara responsabilitate, de egoism accentuat.  Venus în Berbec este considerata a fi în detrimentul său, deoarece Berbecul este semnul opus Balantei, pe care Venus o conduce. În timp ce Balanta vorbeste despre cooperare, corectitudine și conștientizare a celuilalt, calități care contribuie puternic la o relație sănătoasă, Berbecul este mai concentrat pe sine afirmând nevoile și dorințele individuale.

Cu toate acestea, în timp ce Venus în Berbec are o tendință evidentă de a crea conflicte între nevoile relației și nevoile sinelui, ea aduce, de asemenea, relațiilor o anumită deschidere  care pot fi foarte utila in renuntarea la obiceiurile invechite , poate aprinde flacara pasiunii.

Două persoane care s-au despărțit pot fi reconectate printr-o îmbrățișare impulsivă, un sărut nesăbuit pe obraz. Utilizați astfel energia lui Venus în Berbec pentru a  va arata afecțiunea față de cei cărora va pasă,  dar,  faceți-o cu grijă, respectati dorintele celeilalte persoane.

Venus in Berbec formeaza  o conjunctie cu Chiron in Berbec, dar si un careu cu  conjunctia Saturn – Pluton in Capricorn.  Aceste aspecte astrale te confrunta cu suferinta sentimentala  cea mai adanca care nu te lasa sa te exprimi liber si creativ. Trebuie sa devi mai clar in legatura cu sentimentele tale pentru a stabili clar cui i le adresezi si daca aceea persoana le merita.Trebuie sa fii mai lucid in legatura cu nevoile tale sentimentale si cum intelegi sa ti le satisfaci. Asa poti afla de unde pornesc acestea, care este radacina lor si daca nu cumva vindecand cauza nevolilor tale sentimentale, poti capata un alt orizont relational.  Careul Venus in Berbec-conjunctia Saturn-Pluton in Capricorn  este despre a-ți asuma responsabilitatea pentru existența ta, este să fii prezent cu rănile, cu durerea și cu rușinea ta, sa le accepti si sa le imbratisezi, numai asa poti sa le eliberezi si poti sa ajungi sa te exprimi liber si creativ.

Venus in Berbec formeaza o conjunctie cu Lilith-ul in Berbec, dar si un careu cu Saturn si Pluton in Capricorn. Aceste aspecte ar putea scoate la iveala regretele, reprosurile, pentru indeciziile sau deciziile proaste pe care consideri ca le-ai luat (si din cauza carora ai fi avut un parcurs incorect in viata conjugala, sau ai lasat sa se intample lucruri nefericite desi ai fi putut sa intervi. Este importanta lectia intelegerii vinovatiei. Pentru ca vinovatia nu face decat sa te tina intr-un prizonierat al trecutului, care are constant nevoie de consolare. In felul acesta poti pierde din vedere insasi viata ta si ocaziile pe care viata ti le poate aduce, inclusiv ocazia de a te schimba, de a evolua.

Poti incepe prin a-ti vedea problema si in alt fel decat ai facut-o pana acum, adica dintr-o perspectiva prea subiectiva.

O viziune holistica asupra problemei tale, in care nu privesti doar ceea ce te intereseaza sau ce te afecteaza ci intregul context ce cuprinde suferinta sau situatia respectiva, te ajuta de asemenea sa iesi din criza. Vei invata in felul acesta sa te desprinzi de vechile convingeri, de un mod nefericit de operare in parteneriat, de anumite comportamente care poate nu dau rezultate in relatia conjugala, dar si de regrete si de complexe.Vei invata sa te desprinzi de convingerea ca nu mai poti fi iubit recapatandu-ti increderea in viata, in relatii, in succes afectiv, intr-o iubire longeviva.

Dragii mei, tranzitul lui Venus in Berbec vă îndeamnă să vă regândiți trecutul sentimental și să vă modificați atitudinea față de viitor.

 

Facebook Comments

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Name *
Email *
Website