Chiron in Berbec, 2018-2027

Dragii mei, Chiron in Berbec ne readuce in prim plan suferinte mai vechi legate de felul in care ne percepem, independenta, siguranta de sine, increderea in propriile forte si instinct. Ne provoaca sa ne privim in oglinda si sa recunoastem cine suntem de fapt, si daca nu ne place ce vedem sa trecem fara ezitare la transformarea noastra.In aceasta constientizare si transformare sta de fapt puterea de a prelua controlul propriului destin de a nu mai lasa viata sa treaca pe langa noi, implicandu-ne cu adevarat in trairea ei asa cum este ea fara a ne  lamenta inutil.

Chiron in Berbec te confrunta cu rana ta cea mai adanca care nu te lasa sa te exprimi liber si creativ. Cu toții suntem născuți cu rana identității. Când suntem bebeluși, cu greu avem o identitate. Suntem rezultatul tiparului genetic al părinților noștri.

Pe măsură ce creștem, dacă exprimarea noastră de sine este încurajată, ne dezvoltăm încet identitatea. Dar, daca parintii nostri ne vad ca o extensie a lor insisi, pot avea dificultati in a recunoaste ca suntem fiinte umane unice. Nu este vina lor, poate fac acest lucru din dorinta excesiva de protectie , dar pe termen lung aceasta atitudine poate dauna.  Incercarea de a forța copilul să devină altceva decât ceea ce s-a născut pentru a fi, este incredibil de dăunatoare pentru dezvoltarea personalitatii copilului.

Oamenii care au cele mai provocatoare forme de psihoză provin, de obicei, din educația în care nu li s-a permis să fie ei înșiși, să-și exprime unicitatea, individualitatea.

Iti dai seama ca ai o rana de identitate daca te consideri un nimeni si ai un sentiment de goliciune si deconectare, daca nu te crezi suficient de bun sau din contra daca doresti in mod obsesiv sa iesi in evidenta, sa placi la toata lumea; daca iti este teama sa iti exprimi opiniile sau credintele, sau din contra, disperarea de a dovedi ca esti puternic, comportandu-te ciudat sau adoptand un comportament rebel, lipsit de respect; o tendinta de a te rani pe tine prin consumul de droguri, medicamente, alcool, printr-un comportament antisocial sau prin asumarea unor situatii riscante.

Ce poti face daca te afli in aceste cazuri?

Chiron in Berbec ne va cere să abordăm și să vindecăm – o dată pentru totdeauna – rana identității , o rană cu care suntem cu toții născuți si pentru a face acest lucru este necesar sa ne acceptam asa cum suntem. Acțiunea fără acceptare poate deveni o obsesie pentru a domina totul în jurul tau.În cele din urmă acest lucru devine epuizant și contraproductiv.  Este nevoie de un echilibru între cele două. Trebuie sa accepti ceea ce se intampla , in timp ce actionezi sa ajungi acolo unde iti doresti.

Chiron in Berbec este despre a-ți asuma responsabilitatea pentru existența ta, este să fii prezent cu rănile, cu durerea și cu rușinea ta sa le accepti si sa le imbratisezi, numai asa poti sa le eliberezi si poti sa ajungi sa te exprimi liber si creativ.

Chiron  in Berbec ne aduce oportunitatea sa ne redescoperim, sa ne privim asa cum suntem, sa intelegem cum lipsa hotararii si a sigurantei ne face sa ne simtim invinsi, sa ne recapatam curajul de a actiona, de a lupta pentru noi insine si de a indrazni sa obtinem ce dorim. Doar atunci cand vom gasi curajul de a fi sinceri,  de a ne imbratisa durerea, vom putea sa ne depasim limitele si sa redevenim noi insine.

A trai este un stralucitor act de curaj si acest lucru ne va deveni foarte clar.

Cu toții trăim sentimente de vinovăție, rușine, regret, furie, teamă. Dar undeva, într-un loc și mai profund, dincolo de rana ta, există o scânteie de lumină divină care te ajuta sa vindeci aceste rani si sentimente negative si sa le transformi in ceva constructiv, in momentul in care vindeci ranile sufletesti ai curajul sa-ti iei viata in propriile maini.

Salvarea o constituie proiectarea problemelor tale intr-o vibratie mai inalta decat cea in care s-a produs suferinta(conectarea la iubire, iertare, intelegere, acceptare, impacare). O viziune holistica asupra problemei tale, in care nu privesti doar ceea ce te intereseaza sau ce te afecteaza ci intregul context ce cuprinde suferinta sau situatia respectiva, te ajuta de asemenea sa iesi din criza.

Indiferent in ce zodie suntem nascuti, toti avem sansa ca printr-un proces interior profund reformulator, in care suntem capabili sa ne vedem propriile lipsuri la fel de mult cum le vedem si pe ale celorlalti  sa adoptam atitudinea cea mai constructiva pentru iesirea din criza.Oricare ar fi aceasta trebuie fundamentata pe intelegere si iubire.

In adâncul sufletului știi că ai un destin, că ai o treabă de făcut, că există ceva acolo care este destinat în întregime pentru tine, pe care doar tu îl poți face și este obligatia ta de a-ți găsi și urma calea.

Nu lăsa presiunea societății, a familiei sau a colegilor să dicteze ce ar trebui să faci și cum ar trebui să o faci. Fii un pionier în propria ta viață,  deschide-ți propriile uși, nu aștepta ca altcineva să-ți dea ce vrei tu pe un platou de argint, pentru că asta nu se va întâmpla. Doar tu îți poți face visele sa devina realitate. Numai tu îți poți stabili și atinge obiectivele. Nu este responsabilitatea altcuiva să te ajute, nu este treaba altcuiva să-ți facă viața mai ușoară. Trebuie să abandonezi acele vechi moduri de gândire și să realizezi că Da este TOTUL DESPRE TINE și asta înseamnă că poți face o alegere de a avea și de a trăi o viață uimitoare.

Asta nu înseamnă că nu vei înfrunta momente grele și dificultati pe drum . Dar,  nu uita să iti găsesti calea și să o urmezi pentru că, dacă nu, vei ajunge  la destinația altcuiva.

Facebook Comments

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Name *
Email *
Website