Marte retrograd in Berbec, 10 septembrie 2020-14 noiembrie 2020

Dragii mei, un eveniment foarte important al anului 2020 este retrogradarea planetei Marte(planeta actiunilor si a deciziilor) in zodia Berbec, in domiciliu.

Marte , planeta actiunii , a curajului, a deciziilor, a intrat  în impulsivul  Berbec in 28 iunie 2020. El va rămâne în această zodie multă vreme – până in 7 ianuarie 2021 – când intră într-unul dintre semnele detrimentului său, Taurul.

In mers direct, Marte in Berbec aduce foarte multa vointa, initiativa, entuziasm,  curaj ,dar pe de alta parte prea multa incredere in sine, poate fi daunatoare, pentru ca un Marte in Berbec rau aspectat,  tinde sa-si asume riscuri majore care pot sa puna in pericol viata si existenta. Un Marte in Berbec rau aspectat, poate sa aduca cheltuieli excesive, sau sa-si asume riscuri financiare foarte mari care pot conduce la faliment.

In 10 septembrie 2020, Marte retrogradeaza in Berbec. Acesta va forma aspecte negative cu planetele aflate in Capricorn: Pluton, Saturn si Jupiter,.. si parca nu ar fi suficienta tensiune … la toate acestea se adauga si conjunctia cu Lilith-ul in Berbec, aspecte astrale explozive si tensionate. De aceea, este foarte important in aceasta perioada sa dati dovada de prudenta, sa evitati initiativele si deciziile luate sub un impuls de moment, sa incercati sa nu raspundeti la provocari.
Acum pot iesi la iveala nemultumiri neexprimate, care pot degenera in conflicte si agresivitate, de aceea, se recomanda sa nu va consumati in conflicte inutile sau pentru evenimente asupra carora nu aveti nici un control, ori responsabilitate. Trebuie sa va inarmati cu calm si rabdare, impulsivitatea, teribilismul, riscul, nervozitatea, va pot costa foarte mult, acum.
Trebuie sa aveti grija acum, de atitudinea agresiva, asprimea si exigenta fata de altii, asumarea de riscuri fizice si periculoase.
Dacă aveți litigii sau sunteti in conflict cu cineva, sau aveti relatii conjugale tensionate trebuie să acționați cu precauție, un Marte retrograd in Berbec poate sa amplifice o tensiune deja existenta.  Nativii din zodiile:  Berbec, Balanta, Rac si Capricorn, cei care aveti  Luna, Ascendentul si o aglomerare de planete in aceste zodii ar trebui sa acorde o atentie deosebita acestui tranzit retrograd al lui Marte in Berbec.

Prin urmare, în timp ce Marte este retrograd , nu va fi înțelept să începeți activități noi sau să va  supuneți  unor operații chirurgicale, doar daca este o urgenta, sau o corectie a unei operatii nereusite in trecut. Adică, dacă un eveniment de acest fel este programat pentru aceasta perioada , ar fi de dorit, dacă este posibil, să așteptati până pe 14 noiembrie, când Marte va reveni în mers direct .

Când Marte este retrograd , initiativele pot sa cunoasca anumite blocaje.  Uneori, se rezolvă lucrurile, dar, în mod normal, lipsa de sincronizare strică planurile, deoarece „fie trenul nu a ajuns, fie a trecut deja”. Este vorba de  faptul că ceea ce vrem sau dorim nu coincide cu ceea ce ne oferă viața.

În timpul acestui tranzit, orice acțiune devine dificilă ; ne este greu să ne terminăm sarcinile. De data aceasta este mai potrivit să terminăm lucrurile pe care le-am lăsat neterminate.

Oricum, odată ce energia planetei își reia mișcarea – energia marțiană care a fost blocată – este eliberată și putem rezolva o serie de activități pe care le-am „pregătit” în faza retrogradă; acele inițiative care nu au reușit. Prin urmare, este mai bine să economisiți efortul și să nu pierdeți energia inutil .

În această perioadă ar trebui să va ganditi „de două ori” inainte de inițierea anumitor acțiuni, deoarece retrogradarea lui Marte poate scădea nivelul energetic și poate aduce frustrare și obstacole în calea eforturilor voastre majore.
Desigur, indiferent de această influență planetară neobișnuită, viața trebuie să continue în perioada de retrogradare a planetei Marte. Fără îndoială, toți trebuie să luăm deciziile necesare, chiar dacă nu este timpul optim. De exemplu, dacă sunteți șomer, probabil că veți dori să acceptați oricum un nou loc de muncă si este normal sa fie asa.Când vine vorba de viața socială, nu e cel mai bun moment să intrati într-o relație sexuală. Dar nimeni nu va opreste sa deveniti celibatari.

Cu toate acestea, există evenimente importante pe care le puteti amana dupa perioada de retrogradare a planetei Marte, dupa 14 noiembrie 2020. Cu alte cuvinte: nu trebuie să le initiati în timpul lui Marte retrograd, pentru că puteti alege un alt moment mai favorabil atunci când influențele planetare funcționează în avantajul vostru.

În astrologie, Marte reprezintă energia, actiunea. Influența acestei planete va provoaca sa incepeti ceva nou. Spre deosebire de energiile lui Mercur, care sunt mentale, Marte, reprezinta energia fizica si este asociat cu un comportament agresiv sau impulsiv.
Cand Marte este aspectat pozitiv in astrograma voastra va da capacitatea de a actiona cu curaj si convingere.

Ce se întâmplă când Marte merge retrograd?

Când Marte este retrograd, energia și vitalitatea normală sunt epuizate. Prin urmare, dacă începeti o activitate în acest moment, constatati că toată energia și impulsul de la inceput par să se oprească. Începeti să aveti îndoieli sau regrete cu privire la orice efort pe care îl faceti.

Iată o ilustrare bună a modului în care vă poate afecta Marte retrograd: Imaginați-vă ca petreceti toata noaptea si dimineata trebuie sa participati la un maraton. Incepeti alergarea cu incredere si dupa cativa kilometri va dati seama ca nu aveti energia necesara sa duceti la bun sfarsit acest maraton.

În timpul lui Marte retrograd, veți opera cu aceeași lipsă de energie și vitalitate în orice actiune pe care o întreprindeți. Din acest motiv, nu este cel mai bun moment pentru a începe ceva nou, fie că este vorba de o slujbă, de o relație sau de un sport. Dacă ați început deja ceva, Marte retrograd este un timp favorabil pentru a încetini și a reevalua ceea ce doriți, înainte de a lua măsuri suplimentare.

Marte retrograd este un moment nepotrivit să initiati o luptă sau o dispută, deoarece agresorul se întoarce de obicei sau pierde.
Marte se ocupă de chirurgie și este asociată cu chirurgi. Dacă este posibil, evitați procedurile chirurgicale.
Aveți grijă la accidente și violență – Potențialul de accidente sau de violență este deosebit de puternic în timpul lui Marte retrograd. Oamenii tind să fie mai frustrați și nerăbdători; și chiar mai rău, este posibil să fie neglijenți, să acționeze cu furie sau indignare. Nu va asumati riscuri inutile.

Rezolvati conflictele prin compromisuri, nu raspundeti la provocari, pentru ca un dezacord simplu se poate transforma într-o tulburare majoră.

Reevaluati-va comportamentul fata de ceilalti si observati ce efect au actiunile voastre asupra celorlalti si incercati sa va corectati. Acesta este momentul perfect pentru a invata sa va stapaniti mania, furia si agresivitatea, pentru a va exprima fara resentimente atunci cand sunteti provocati.

Reevaluati-va obiectivele – Marte Retrograd este un timp excelent pentru a face o inventariere a vieții voastre și ceea ce doriți să realizați în domenii precum: relațiile, cariera, banii, sănătatea, spiritualitatea și sexualitatea. Ce schimbări v-ar face mai fericiti ? Utilizați această perioadă pentru a planifica acțiunile pe care le veți initia după încheierea retrogradării. De exemplu, dacă vă aflați într-un loc de muncă nesatisfacator, căutați alte cariere pe care doriți să le explorați. Dacă vă aflați într-o relație abuzivă, faceți planuri pentru a vă elibera de ea.

 

Facebook Comments

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Name *
Email *
Website