Marte retrograd in Berbec, reconecteaza-te cu tine insuti

Cine esti tu? ar trebui sa te intrebi acum, in perioada lui Marte retrograd  in Berbec, 10 septembrie-14 noiembrie.

Daca tu, esti o persoana care tot timpul implinesti nevoile altora, iti traiesti viata incercand sa-i multumesti pe ceilalti, astazi s-ar putea sa ai o problema. Sa fii generos cu ceilalti nu este gresit, dar acest comportament pe termen lung poate crea in sufletul tau frustrare, nefericire, nemultumire, care te poate aduce pana in punctul in care nu mai sti cine esti tu.Aceasta atitudine iti ia foarte mult din putere, tu cedezi din puterea ta altora incercand tot timpul sa-i multumesti.

Marte retrograd  in Berbec iti spune ca ar trebui sa-ti schimbi putin atitudinea. In aceasta schimbare sta de fapt puterea de a prelua controlul propriului destin.

De multe ori, suntem ceea ce oamenii se asteapta de la noi sa fim. Suntem ceea ce poate societatea accepta ca putem fi. Suntem ceea ce credem ca e bine sa fim. Dar suntem noi cu adevarat asta?

De cate ori am facut un pas inapoi pentru a ne uita la noi? De cate ori am stat pe bune sa ne gandim putin la noi? Ce ne place cu adevarat? Ce ne reprezinta? Si daca acestea sunt la fel cu ceea ce vad oamenii in noi?

Trăim într-o societate democratică care oferă tuturor drepturi egale și asta înseamnă că poți face cu adevărat orice vrei să faci. Cu toate acestea, poate fi dificil să te lupți cu vechile prejudecăți și comportamente atunci cand esti influentat de societate,  parinti, apropiati, care incearca sa se impuna in mod egoist in viata ta sau din dorinta de siguranta si de a nu experimenta dezamagirea. Dar la un moment dat trebuie să blochezi zgomotul de la toți ceilalți  și să asculti ceea ce te cheamă inima să faci.

Cei care merita un loc in viata ta, nu vor fi niciodata amenintati de taria sau de unicitatea ta. Ei vor intelege ca este nevoie de cantareti diferiti si de sunete diferite pentru a alcatui o orchestra. Pe de alta parte, cei care nu au ce cauta in viata ta vor incerca mereu sa te toarne in sabloanele lor pentru ca aceasta este singura cale prin care te pot controla sau masura.

Nu vei fi inteles de toata lumea este firesc sa fie asa. Nu-ti irosi viata incercand sa castigi simpatia oamenilor care nu-ti apreciaza integritatea sau nu-si dau seama de valoare ta.Accepta-i asa cum sunt, Iubeste-i, roaga-te pentru ei si mergi mai departe.

In adâncul sufletului știi că ai un destin, că ai o treabă de făcut, că există ceva acolo care este destinat în întregime pentru tine, pe care doar tu îl poți face și este obligatia ta de a-ți găsi și urma calea.

Nu lăsa presiunea societății, a familiei sau a colegilor să dicteze ce ar trebui să faci și cum ar trebui să o faci. Fii un pionier în propria ta viață,  deschide-ți propriile uși, nu aștepta ca altcineva să-ți dea ce vrei tu pe un platou de argint, pentru că asta nu se va întâmpla. Doar tu îți poți face visele sa devina realitate. Numai tu îți poți stabili și atinge obiectivele. Nu este responsabilitatea altcuiva să te ajute, nu este treaba altcuiva să-ți facă viața mai ușoară. Trebuie să abandonezi acele vechi moduri de gândire și să realizezi că Da este TOTUL DESPRE TINE și asta înseamnă că poți face o alegere de a avea și de a trăi o viață uimitoare.

Asta nu înseamnă că nu vei înfrunta momente grele și dificultati pe drum . Dar,  nu uita să iti găsesti calea și să o urmezi pentru că, dacă nu, vei ajunge  la destinația altcuiva.

 

Facebook Comments

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Name *
Email *
Website