Venus retrograd in Capricorn-19 decembrie 2021-29 ianuarie 2022

Venus retrograd  in Capricorn pledeaza pentru o detasare emotionala, in felul acesta puteti sa priviti mai lucid, mai obiectiv, relatiile in care va aflati, vi se incearca sinceritatea, fidelitatea, credibilitatea. Este o perioada favorabila sa analizati la rece relatia cu persoana iubita sau un partener  de cuplu sau orice fel de parteneriat in care sunteti implicati. Toate relatiile sunt testate de destin, relatiile vechi  cu probleme se pot termina in aceasta perioada, altele pot suferi transformari radicale.

Analizati-va trecutul pentru a descoperi acele probleme care va produc suferinta, acum este momentul sa le depasiti prin intelepciune, intelegere, acceptare si iertare.

Este posibil ca suferintele din trecut sa va inchida inima, sa va blocheze accesul catre iubire si iertare, dar oricat de greu v-ar fi in viata trebuie sa depuneti eforturi sa persistati intr-o atitudine pozitiva.

Tot ce se intampla in aceasta perioada ne obliga  sa renuntam la atasamente, sa ne restructuram viata si sa o punem pe alte baze.

Conjunctia Venus retrograd in Capricorn-Pluton in Capricorn ne provoaca la  o reinnoire afectiva si in plan relational. Cu alte cuvinte, suntem pusi fata in fata cu momentul in care trebuie sa incercam cu totul altceva decat pana acum, ceva diferit, o reimprospatare a vietii sentimentale, conjugale, relationale, bazata pe altfel de reguli si principii, in care va trebui sa optam pentru un altfel de partener sau o altfel de iubire, sau un altfel de comportament , decat ca pana acum. Asta nu inseamna ca schimbarea se va realiza in viata fiecaruia dintre noi, ci doar ca suntem dispusi la a face schimbari in modul in care privim iubirea si atitudinea vizavi de fiinta iubita, sau o alta persoana.O relatie se poate imbunatati prin noi responsabilitati, fie printr-un proiect comun sau o afacere, fie prin aparitia unui copil. Putem renunta la relatii vechi, deoarece ni se pot parea perimate si fara importanta sau chiar ne pot bloca sau frana propria evolutie.

Acest aspect astral aduce responsabilitate, puterea de a cantari consecintele cuvintelor si actelor noastre. Aduce o mare nevoie de stabilitate si siguranta afectiva si materiala, care ne determina sa cantarim mai bine o alegere, sa avem rabdare in construirea unei relatii sau  sa depunem eforturi sustinute in vederea obtinerii unor succese.

Pledeaza pentru o detasare emotionala, in felul acesta putem  privi mai lucid, mai obiectiv, relatiile in care ne aflam. Ne ajuta sa luam decizii extrem de importante de destin, fie sa ne despartim , fie sa stabilim o noua directie de evolutie pentru viata noastra conjugala. Sa ne traim altfel relatia, sa ne  asumam noi responsabilitati. Sa recunoastem si sa acceptam anumite obligatii pe care le implica legatura noastra, sa recunoastem public o legatura din care a rezultat un copil. Sa stabilim data unei casatorii, chiar daca aceasta nu se oficializeaza in anul 2022. Sa discutam  angajamente foarte seriose si sa ni le asumam.

Este posibil sa existe reintalniri cu persoane cunoscute in trecut, prieteni vechi de care n-am mai auzit, parteneri de cuplu sau sentimentali, sau chiar cu rude pe care nu le-am mai vazut demult. Aceste evenimente  ne-ar aduce posibilitatea de a vindeca o rana mai veche prin acceptarea situatiei si prin iertare( vedeti, conjunctia Pluton-Venus retrograd formeaza un sextil cu Neptun din Pesti).

Pentru altii, este posibil ca o persoana sa revina in viata voastra si sa ramana alaturi de voi pentru totdeauna, sa dati un cadru legal acestei relatii, dar reluarea acestei relatii depinde doar de voi,   ar trebui sa descoperiti acum, motivele pentru care aceste persoane au reaparut in viata voastra si motivele care au condus la despartire in trecut, in urma concluziilor la care ajungeti, ar trebui sa luati niste decizii.Pentru alte persoane despartirea definitiva ar fi cea mai benefica decizie si astfel incheiati un capitol lung care v-a marcat existenta si puteti incepe o noua etapa de viata.

Va aflati intr-o perioada , in care,  il puteti vedea pe omul de langa voi intr-un alt mod, puteti sa va dati seama acum ca persoana de langa voi nu va iubeste sau nu o mai iubiti, ca nu este cea, cel, pe care il doriti cu adevarat. Unii dintre voi pe baza constatarilor la care ajungeti acum puteti alege un alt drum in plan sentimental, cu riscul unor separari, dar totusi nu ar fi recomandat sa  luati decizia unei despartiri pe Venus retrograd.

Această perioadă poate fi mai dificilă  pentru cei instabili emoţional, nematurizaţi, duali, care sunt implicati in mai multe relatii, pentru cei care deja se afla în relaţii tensionate, pentru zodiile, Berbec, Balanţă, Capricorn, Rac, cei care aveţi planete în aceste zodii.

Este posibil acum, sa va indragostiti de cine nu trebuie, de aceea, pe Venus retrograd ar trebui sa evitati sa incepeti o relatie. De asemenea, nu este indicat sa va casatoriti in aceasta perioada, (exceptand relatiile karmice si partenerii pe care i-ati cunoscut in trecut in aceasta viata).

Pe acest Venus retrograd sunt situatii exceptionale in care va puteti regasi o iubire dintr-o existenta anterioara,  ar putea fi o perioada favorabila pentru reluarea unei relatii de iubire incepute in trecut.

Acum mai mult ca niciodata puteti duce dorul unei foste iubiri, va puteti reaminti de fostele iubiri sau persoane care nu mai sunt printre voi si ar trebui sa va clarificati sentimentele si sa incercati sa acceptati situatia asa cum este ea, sa scapati de orice amintire dureroasa, de orice regret si suferinta care va impovareaza sufletul si va tin pe loc.

Intelegerea, iubirea si iertarea va pot ajuta sa luati deciziile cele mai bune in orice tip de parteneriat, sa va desprindeti de trecut intr-un mod armonios, nedureros.

 

Facebook Comments

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Name *
Email *
Website